Het Oostermoergebied in noord-oost Drenthe in Nederland

Overnachten in het Oostermoergebied

 

Oostermoer

Oostermoerfeest

Het Oostermoerfeest of gewoon Oostermoer is een feest voor en door de hele bevolking van 5 regio’s in Drenthe op de Hondsrug en het naastgelegen veengebied.

Oostermoer Hunze wandeltocht

Wandelaars kunnen tijdens deze tocht genieten van weidse landschappen, oude bossen en lieflijke dorpjes in de omgeving van Zuidlaren. Er zijn afstanden voor beginners en gevorderden.

Samenwerkingsschool Oostermoer

De Samenwerkingsschool Oostermoer voor Daltononderwijs biedt onderwijs aan zowel kinderen met een christelijke als een niet-christelijke achtergrond. De school is ontstaan doordat de o.b.s. Nijenhuisschool, de christelijke Salomonsschool en de o.b.s. Nieuwediep zijn opgegaan in één school.

Verenigingen

Schaakvereniging Oostermoer

De in 1958 opgerichte Schaakvereniging Oostermoer zetelt in het Noord-Drentse Zuidlaren. De vereniging bestaat uit ruim twintig schakers. Deze spelen in de onderlinge competitie (intern) tegen elkaar en via de noordelijke schaakbond (NOSBO) in team-competities tegen andere clubs (extern).

VolleybalClub Oostermoer

VC Oostermoer is een gezellige vereniging waarbij op verschillende niveaus volleybal kan worden gespeeld, door jong en oud. Er bestaat evenwicht tussen recreatief en prestatiegericht volleybal, waarbij prestatiegericht moet worden gezien binnen de eigen grenzen.

Rijvereniging Oostermoer

Rijverenging en Ponyclub Oostermoer is een actieve paardensportvereniging in Gieten. De vereniging is een middelgrote vereniging met circa 80 leden en is opgericht in 1945.

Watersportvereniging De Oostermoer

Watersportvereniging “De Oostermoer” is opgericht in 1974, en telt ca. 50 leden. De leden van onze vereniging zijn woonachtig in Groningen en Drenthe. De vereniging is eigenaar van een ruim 350 meter lange steiger, die in de Oostermoerse Vaart in het plaatsje De Groeve ligt.

ECO Oostermoer

De coöperatie stimuleert en faciliteert daarvoor initiatieven in buurten, wijken en dorpen. Als schaalgrootte en/of investeringskosten een belemmering vormen voor het realiseren van initiatieven, dan richt de coöperatie, zo nodig, werkmaatschappijen op om deze belemmeringen weg te nemen.

Bedrijven

Apotheek Oostermoer

De apothekers en assistenten in onze apotheek zijn goed opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold om zo goed op de hoogte te blijven. Wij zijn een klantgerichte farmaceutische onderneming.